پسوندهای بین الملی رایج عبارتند از com، net و org که دارای مصارف عمومی میباشند و هر یک به ترتیب معرف سایتهای تجاری (Commercial)، شبکه (Network) و سازمانی یا غیر انتفاعی (Organization) می باشند. در ثبت این دامنهها هیچ محدودیتی وجود ندارد ولی نامها با اولویت درخواست ثبت میشوند. دامنههای info، biz و name نیز در زمره دامنههای قابل ثبت برای عموم ولی با کاربری خاص می باشند. پسوند info برای سایت های اطلاعاتی (Information) ، پسوند biz برای سایتهای تجاری (Business) و پسوند name هم فقط برای سایتهای شخصی مناسب می باشد استفاده از این سه پسوند در خارج از این چهارچوب تعریف شده ممنوع و منجر به حذف دامنه و سلب حقوق مربوطه از مالک آنها خواهد شد.
پسوندهایی که افراد و سازمانهایی با مشخصات و فعالیت های خاص بر روی آنها می توانند اقدام به ثبت دامنه نمایند، یا فعالیت بر روی این پسوندها می بایست از قوانین خاصی تابعیت نماید. مانند biz, edu, info, gov, int, pro, aero, arpa, coop, museum که در هنگام ثبت یا در مدت استفاده ارائه مدارک و رعایت قوانینی خاص اجباری خواهد بود.
علاوه بر پسوندها عمومی و خاص، کشورهای مختلف نیز می توانند اقدام به درخواست پسوند با کد اختصاری کشور خود (دو حرفی) را بنمایند. اداره این پسوندها، قوانین و نحوه تخصیص آنها در اختیار دولتها یا مراکز معرفی شده توسط مراجع رسمی هر کشور خواهد بود. کشورها مختلف می توانند ثبت این دامنه ها را برای سایر ملیت ها آزاد یا محدود نموده و یا به طور کلی هرگونه رویه خاصی را در این خصوص اتخاذ نمایند. پسوندهای دو حرفی بعضی از ملیت ها با بعضی از کلمات اختصاری تشابه داشته که این کشورها از این فرصت استفاده نموده و به فروش عمومی پسوندها خود اقدام می نمایند. پسوندهایی نظیر ws, tv, cc, fm, mw, it و غیره ... از این قبیل می باشند. بسیاری از کشورها پسوند خود را به سطوح دیگری نیز تقسیم می نمایند. مثلا ir که پسوند کشور ایران است به ac, net, co, id, edu تقسیم گردیده که بعضی از این پسوندها مخصوص فعالیتهای خاص در نظر گرفته شده اند.
میزبان های وب بر اساس نوع سیستم عامل نصب شده بر روی آن، نرمافزار، اسکریپت ها و فایلهایی که پشتیبانی میکنند، به دو دسته اصلی تقسیم می گردند:
ویندوز:
هاست ویندوز (Windows Web Hosting) فضایی بر روی یک سرور با سیستم عامل ویندوز سرور میباشد. تفاوت اصلی بین هاست ویندوز و لینوکس، پشتیبانی کردن این سرورها از زبانهای ASP و ASP.NET و همچنین بانک اطلاعاتی MSSQL میباشد. برای سرورهای ویندوز از کنترل پنلهای وب سایت پنل (Website Panel)، پلسک (Plesk)، هلم (Helm) و... استفاده میشود.
لینوکس:
هاست لینوکس (LinuxWeb Hosting) فضایی بر روی یک سرور با سیستم عامل لینوکس (Linux OS) میباشد. هاست لینوکس از بانک اطلاعاتی MySql و اسکریپتهای مبتنی بر PHP پشتیبانی میکند. برای سرورهای لینوکس از کنترلپنلهای دایرکت ادمین (DirectAdmin)، سیپنل (Cpanel)، پلسک (Plesk) و... استفاده میشود.
سرورهای میزبان مشخصاتی دارند که نشان دهنده کیفیت و امکانات آنها میباشد، مانند:
- حجم دیسک (Disc space)
- محدودیت انتقال دادهها (Data Transfer)
- تعداد بانک های اطلاعاتی و نوع و حجم آنها
- تعداد و نوع ایمیل هایی که روی آنها ثبت می شوند
- تعداد زیردامنه (SubDomain)